25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Župan Galić u nastupni posjet primio generalnog konzula Srbije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić u svom je uredu u Palači Srijem u nastupni posjet primio Milana Šapića, novoizabranog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru. Šapić je na spomenutu dužnost imenovan prije dva i pol mjeseca, no lokalni izbori u Hrvatskoj odgodili su neke protokolarne obveze, među ostalima i njegov nastupni posjet vukovarsko-srijemskom županu.

Na sastanku je najviše govora bilo o regionalnoj suradnji, jačanju infrastrukture te razvoju gospodarstva i turizma na obje strane Dunava.

– Uglavnom je bilo govora o regionalnoj suradnji budući da je Vukovarsko-srijemska županija okrenuta prema Srbiji, odnosno prostire se uz granicu sa Srbijom. Tako je i zainteresiranost srpskih gospodarstvenika, ali i srpske Vlade za regionalnu suradnju usmjerena prvenstveno prema ovoj županiji, pa potom i ostalima – rekao je Milan Šapić, novoizabrani generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru.

Župan Galić, pak, naglasio je orijentiranost na snaženje prometne povezanosti Hrvatske i Srbije, cestovne, željezničke, ali i riječne; Dunav cijelu regiju spaja s kontinentalnom Europom, ali i Crnim morem, što nudi izvrsne mogućnosti za protok kapitala i robe.

– Imamo doista mnogo prostora za razvoj suradnje, koja se i sada odvija kroz neke prekogranične projekte, ali koja će biti još uspješnija ukoliko Srbija nastavi svoj započeti put prema Europskoj uniji. Njezino članstvo u EU otvorit će dodatne koridore i mogućnosti za daljnji razvoj suradnje i realizaciju zajedničkih projekata – naglasio je Galić u zaključku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime