16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Župan otvorio 22. Lutkarsko proljeće

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Domu kulture u Drenovcima otvoreno je 22. Lutkarsko proljeće predstavom Priče s morskog dna u izvedbi osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Organizatori Lutkarskog proljeća za cilj imaju dovesti predstavu u svaku općinu Vukovarsko-srijemske županije.

– Ove godine uključilo još deset općina, koje nisu bile uključene do sada. Jako je malo općina koje nisu u sustavu ovogodišnjeg Lutkarskog proljeća – istaknuo je Slaven Nuhanović producent 22. Lutkarskog proljeća.

Inače, u pet dana od 3. do 8. travnja održat će se 18 predstava u čak više od 100 izvedbi hrvatskih i kazališta iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Na otvorenju Lutkarskog proljeća sudjelovali su učenici s područja Općine Drenovci, a ovu veselu manifestaciju otvorio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

– Raduje me što počinje Lutkarsko proljeće u našoj županiji, tijekom koje će biti prikazane dječje predstave koje će sve vas uveseljavati. Draga djeco, nadam se kako ćete uživati u sljedećih šest dana, želim vama i vašim roditeljima puno sreće, zdravlja i uspjeha u životu. Kako bi što prije počeli uživati u današnjoj predstavi, koju su za vas pripremili, proglašavam ovogodišnje Lutkarsko proljeće – otvorenim! – rekao je župan Galić.

Županija vukovarsko-srijemska je utemeljitelj i pokrovitelj ove manifestacije. Svoj doprinos daje i Ministarstvo kulture, Hrvatski Centar Unima, Grad Vukovar i Kazališna družina Asser Savus koja je ujedno i organizator 22. Lutkarskog proljeća, uz Javnu ustanovu u kulturi Hrvatski Dom Vukovar i Gradski muzej Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime