22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Župan potpisao 21 ugovor s poljoprivrednicima u vrijednosti 500 tisuća kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić potpisao je s poljoprivrednicima Ugovore o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi u 2021. godini temeljem Uredbe de minimis u sklopu Programa potpora poljoprivredi na području županije za razdoblje do 2023. godine. Potpore je dobio 21 poljoprivrednik, ukupne vrijednosti 500 tisuća kuna.
Riječ je o Potporama koje se dodjeljuju u primarnoj proizvodnji i odnose se na četiri mjere: promocija i uvođenje profitabilnijeg načina proizvodnje, potpora mladim poljoprivrednicima, unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu i sufinanciranje analize tla za višegodišnje nasade i povrtlarstvo.
Potpore za ruralni razvoj odnose se na sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije za izgradnju/rekonstrukciju objekta za preradu poljoprivrednih proizvoda i uvođenje HACCP.
– Prijave su bodovane, a cilj je bio omogućiti poljoprivrednicima i stočarima, posebice mladima koji su tek krenuli s proizvodnjom, postizanje profitabilnije proizvodnje.
Ove godine potpore su dodijeljene temeljem postupka bodovanja do iznosa koji je bio predviđen u tu svrhu, no to ne znači da oni koji su bili ispod crte trebaju biti obeshrabreni ili destimulirani. Pozivam ih da slijedeće godine ponovo ”gledaju prema Županiji“ jer će sredstva za potpore biti daleko izdašnija jer nam je svima cilj da naše poljoprivrednike i vlasnike OPG -ova dovesti u situaciju da na tržištu budu konkurentni i inovativni, poručio je župan.
Poljoprivrednici su kazali kako im ove potpore puno znače jer će time dodatno unaprijediti svoju proizvodnju.
– Potporu ću iskoristiti da povećam stado ovaca, te da oplemenim krvno srodstvo, pa mi stoga ova mjera znači sve – rekao je jedan od potpisnika Ugovora Dario Novoselac iz Strošinaca koji se posvetio poljoprivredi i stočarstvu.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime