-3 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Župan vukovarsko-srijemski u posjeti Gunji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

ukovarsko-srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima posjetio je Općinu Gunja. Susreo se s čelnicima Općine koji su ga na radnom sastanku upoznali s aktualnim problemima koje kako se čulo sami ne mogu riješiti. Potrebna im je pomoć kako bi završili poslovnu zonu i omogućili zainteresiranim poduzetnicima da pokrenu posao. Trenutno ih je pet zainteresiranih. Pokretanje posla i otvaranje radnih mjesta za Gunju bi značilo spas. Ukoliko se ne osposbi poslovna zona koja danas izgleda kao oranica i ne pomogne u rješevanju komunalne infrastrukture , načelnik Općine Anto Gutić tvrdi da će Gunja postati – dom za starije i nemoćne. Potrebno je izgraditi cestu u dužini od 400 metara u poslovnoj zoni te dovesti plin,vodu i izgraditi kanalizaciju.

A da je Gunjanaca iz dana u dan sve manje posebice mlađeg stanovništva posvjedočio je i tamošnji župnik Župe svetog Jakova velečasni Ivan Živić. U 580 katoličkih domaćinstava živi 1356 duša. Zabirnut je ističe jer su mahom ostali stariji stanovnici. Osposobljavanjem poslovne zone u Gunji i dovođenjem poduzetnika, a riječ je o stranim ulagačima i otvaranjem radnih mjesta vratio bi se život na te prostore. U protivnom nastaviti će se negativan slijed, a kada je riječ o katoličkom življu velečasni Živić kaže da godišnje sahrani 50 župljana, 15 ih krsti od čega pola ne živi u Gunji već su vezani uz roditelje koji tu žive.

Ništa bolja slika nije ni kada je riječ o bošnjačkom stanovništvu koji također u potrazi za sigurnijom egzistencijom napušta Gunju i odlaze.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime