22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Županija donirala HGSS Stanici Vinkovci i Športsko ribolovnom savezu VSŽ dva čamca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

HGSS stanici Vinkovci i Športsko ribolovnom savezu VSŽ Vukovarsko-srijemska županija dala je na korištenje dva čamca s prikolicama, motorima i dodatnom opremom, svaki vrijedan gotovo 15 tisuća eura.

„Ovaj nam čamac puno znači, ali jednako puno znači i za cijelu zajednicu. To je čamac koji je prvenstveno bio nabavljen preko projekata Europske unije i udruge Bubamara, a mi ga koristimo negdje oko 7, 8 godina. Nažalost, bio je stečaj i s udrugom se dogodilo to što se dogodilo. Županija nam je izašla u susret, kupila je čamce i mi ih i dalje nastavljamo koristiti kako smo ih koristili“, rekao je pročelnik Stanice HGSS Vinkovci Zlatko Becić.

Dojava HGSS-u je dojava za svih 25 stanica, a ukoliko se iskaže potreba za ovim plovilom, on se koristi po cijeloj Hrvatskoj. Pa je tako vinkovačka stanica ovaj čamac već koristila na dubrovačkom području, u svojstvu osiguranja na Maratonu lađa u Metkoviću i u svim drugim akcijama gdje je potrebno plovilo s jakom motorom koje može prevesti puno ljudi i opreme.

„Mi ga najčešće koristimo na Dunavu, pogotovo kad je brza i visoka voda te kad ima plutajućih predmeta jer je ovo idealno plovilo za takve stvari“, dodao je Becić.

Za svakodnevne aktivnosti svoj će čamac koristiti i Športsko ribolovni savez VSŽ koji upravlja područjem od 300 km voda i tri tisuće hektara voda.

„Pa svakako da će nam ovo vozilo puno značiti, pogotovo jer se radi o jednom vrhunskom plovilu koje ćemo mi koristiti kao ovlaštenik ribolovnog prava za čuvanje i nadziranje ribolovnih voda. Veliko je područje kojim upravljamo i dosta ga je zahtjevno pokrivati, a ovaj će nam čamac posebno koristiti za rijeku Savu i neke nedostupne prostore“

istaknuo je predsjednik Saveza Zlatko Kobašević dodavši kako će sada imati dva vozila, što znači da će imati mogućnost napraviti dvije pokretne ekipe ribočuvara i samim time biti puno efikasniji.

„Dva čamca s prikolicama, motorima i dodatnom opremom, svaki vrijedan gotovo 15 tisuća eura, dali na korištenje HGSS-u Vinkovci i Športsko ribolovnom savezu VSŽ. Sigurni smo da će i u jednom i u drugom slučaju biti izuzetno korisni, kako za spašavanje  unesrećenih, tako i za ribočuvarsku službu koja ima itekako puno posla u nadziranju i čuvanju ribolovnih voda“, zaključio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime