20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Županijska Razvojna strategija u završnoj fazi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osim o pripremi lokalnih razvojnih projekata, na današnjoj se koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika u Vukovaru govorilo i o trenutnom statusu izrade razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije do 2020. g. Njezin završetak, izvjestili su, ovisit će o strateškoj procjeni utjecaja strategije na okoliš.

Nakon duge pripreme i razrade, razvojna strategija županije za razdoblje do 2020. godine trenutno je u završnoj fazi. O vrsti projekata obuhvaćenih strategijom i njihovoj vrijednosti iz Agencije HRAST ne žele govoriti dok strategija ne bude dovršena.”Ne možemo vam govoriti još o konkretnim iznosima. Ono što možemo reći je da ćemo nakon prikupljanja svih projekata, izabrati od pet do 10 strateških razvojnih projekata županijske Razvojne agencije te ovim putem pozivamo na suradnju i dostavu projekata”, pozvala je Marija Dević, savjetnica za regionalni razvoj u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST.

Završetak izrade Razvojne strategije ovisit će pak o strateškoj procjeni utjecaja strategije na okoliš, koja je i produžila rok njezina donošenja. No, provedba procjene utjecaja bila je nužna, ističu iz UO za gospodarstvo i regionalni razvoj VSŽ. “Na to smo se odlučili kad smo dobili dva mišljenja Ministarstva zaštite okoliša, tako da je župan Božo Galić 31.svibnja ove godine donio odluku o započinjanju postupka”, pojasnila je Zrinka Čobanković, zamjenica pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon toga određen je sadržaj studije temeljen na mišljenjima ministarstava i jedinica lokalne samouprave opsegu podataka koji se moraju uklopiti u stratešku procjenu, a odrađeno je i informiranje javnosti. Krajem prošloga mjeseca određen je konačan sadržaj što je potvrđeno i službenom odlukom te su izabrani članovi povjerenstva nadležnog za provedbu studije. Prva sjednica bit će održana 18. listopada, nakon čega će povjerenstvo iznijeti svoje mišljenje.

“Tada se također ide na javno informiranje javnosti, što će trajati 30 dana dana, nakon čega će studija biti poslana na adresu Ministarstva za zaštitu okoliša, koje treba dati svoje odobrenje i mišljenje”, najavila je Čobanković. Njihovim očekivanim zelenim svjetlom, postupak će završiti, a tada će biti postignuti svi uvjeti za završetak županijske razvojne strategije.

Pravi je trenutak stoga, ponovljeno je na koordinaciji, da jedinice lokalne samouprave, koje to dosad nisu učinile, dovrše i dostave svoje projektne prijedloge.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime