4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Županijski bibliobus proslavio 12. rođendan,nagrađeni najčitatelji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci proslavio je svoj 12. rođendan, u povodu kojeg je upriličena dodjela nagrada najčitateljima i pobjednicima natječaja za najbolju ilustraciju priče ili pripovjetke. Putujuća knjižnica vinkovačke gradske knjižnice i čitaonice zaustavlja se na 58 stajališta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, svaki dan u drugom mjestu i svakih 14 dana ponovno u svakom tom mjestu. I tako već točno 12 godina.

Šestogodišnja Mia Kolarević mlada je čitateljska nada, u posudbenom odjelu Anja Leutar najčitateljica je u kategoriji odrasle osobe, u kategoriji srednje škole to je Klaudia Klemen, a u osnovnoj školi titulu je zaslužila Tea Čačić. Tena Faletar proglašena je najčitateljicom bibliobusa u Županiji, u kategoriji osnovne škole, dok je kod odraslih tu titulu ponijela Vesna Čičerić.

Ove godine, uz navedene nagrade, upriličena je i dodjela nagrada za najbolju ilustraciju priče ili pripovjetke. Po izboru stručnog žirija, u kojemu su bili akademski slikar i grafičar Želimir Fišić, kustos galerijskog odjela Gradskog muzeja Vinkovci Ivica Belamarić i voditeljica županijske matične službe Iva Pezer, pobjednik u kategoriji od 1. do 4. razreda OŠ Mare Švel Gamiršek, Vrbanja , individualni rad je Marko Zovko, a najbolji rad u skupini jest rad učenika 1. i 4. razreda PŠ Marinci.

Nagrada u kategoriji od 5. do 8. razreda, individualni rad otišla je u ruke Stjepanu Komarčiću, učeniku 6. razreda OŠ Vođinci, dok je najbolji rad u skupini dodijeljen učenicima 5 i 6. razreda, OŠ Ivana Kozarca, iz Nijemaca.

Posebno priznanje prema odluci žirija pripalo je Bošnjačaninu Antunu Lešiću, iz 6. razred OŠ Fra B. T: Leakovića, Bošnjaci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime