25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Županijski savez športova ekipa je koja kontinuirano i dobro radi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Županijski savez športova Vukovarsko – srijemske županije dobitnik je nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora „Milan Neralić“ za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini za 2023. godinu. Nagradu je primio glavni tajnik Županijskog saveza športova Vukovarsko-srijemske županije Miroslav Vitković koji je danas, uz voditelja projekata u sportu Dražena Pernara, prisustvovao prijemu kod vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

„Županijski savez športova dobio je nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora zbog svog nesebičnog rada i doprinosu razvoja sporta u našoj županiji. Jedna je to ekipa koja kontinuirano i dobro radi, s ograničenim sredstvima i u ne baš idealnim uvjetima, na nama je da im omogućimo dobre uvjete i da im pružimo maksimalnu potporu kako bi se sport razvijao više, bolje i brže“, rekao je župan Dekanić istaknuvši količinu volonterizma i požrtvovnosti koja je potrebna za uspjeh.

Savez raspolaže s oko dva milijuna kuna godišnje, a od sljedeće godine po novom Zakonu, županijski savezi dobivat će izravno sredstva i imati odgovornost u raspodjeli. „Ono što me veseli je da imamo sve više problema kako taj novac raspodijeliti jer imamo jako puno malih sportova koji ostvaruju velik uspjehe. Kriteriji kojih se želimo držati su masovnost i izvrsnost, i smatram da ćemo tom kombinacijom doći do toga da barem jedan dio onih koji traže potporu bude zadovoljan“, dodao je župan.

Županijski savez športova osnovan je 1997. i od tada kontinuirano radi i djeluje na prostoru cijele županije. Posebno se istaknuo nakon katastrofalnih poplava koje su se dogodile na području Cvelferije, pomogavši u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture te nabavci sportske opreme i rekvizita za što je 2017. dobio veliko priznanje – trofej Međunarodnog olimpijskog odbora „Sport bez granica“. To je jedno od najvećih priznanja za rad u sportu na lokalnoj razini, što potvrđuje činjenica da je do sada u Hrvatskoj to priznanje dobio samo Sportski savez grada Zagreba i upravo naš. „Naša je zadaća brinuti se za amaterske sportove, nismo orijentirani prema profesionalnim klubovima. Imamo 20 članica, od čega je 13 saveza športova te sedam klubova koji nemaju savez zbog manjka klubova“, ukratko je predstavio Savez glavni tajnik Miroslav Vitković.

Naša je županija uvijek bila jedna od „sportskih“ županija u Republici Hrvatskoj, a, kako ističe Vitković, procjena je da se oko 13% ljudi na području županije bavi sportom. „Dobili smo nagradu Milan Neralić, u spomen na prvog hrvatskog olimpijca, prvog nositelja medalje u Hrvatskoj koji je na Olimpijadi u Parizu osvojio je brončanu medalju u mačevanju. Dobili smo nagradu za ovu godinu, a 2021. naš predsjednik Saveza Luka Kalinić dobio je nagradu za svoj rad“, nabrojao je uspjehe Vitković istaknuvši simboliku statue koja drži mač s pognutom glavom i vatrenih srcem što pokazuje svima kolika su žrtva, rad, trud i volja potrebni za bavljenje sportom, što njihov uspjeh, kao i uspjeh svih sportašica i sportaša u županiji, čini još većim.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime