11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Županja i okolne općine dobivaju Intervencijski plan

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministrica Regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u Županji je uručila Odluke za provedbu intervencijskog plana za razvoj Županje i okolnih jedinica lokalne samouprave u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za korištenje sredstava Europske Unije. Iznos predviđenih europskih novčanih sredstava u okviru ovog plana još uvijek nije poznat, ovisit će o obujmu projekata. Posebnost Intervencijskog plana je što se putem njega mogu osigurati sredstva koja ne pružaju ostali europski programi.

“Bitno je za reći za intervencijski plan da se kroz njega mogu financirati projekti koji se ne bi mogli financirati na otvorenim pozivima za prijavu projektnih prijedloga u sva tri Operativna programa i iz Programu ruralnog razvoja. Stoga smatram da zaista možemo odgovoriti na izazove i potrebe lokalnog stanovništva, ” rekla je ovom prilikom resorna ministrica.

Val iseljavanja nastoje zaustvaviti i drugi gradovi u Hrvatskoj i to provedbom projekata proizašlih iz intervencijskih planova vrijednih desecima milijuna kuna. Tim putem ide i Županja, što je i cilj provođenja ovog programa – smanjiti socijalne nejednakosti, isključenost i siromaštvo, poboljšati infrastrukturu, te povećati atraktivnost za življenje i potencijalna ulaganja ojačati aktivno sudjelovanje stanovnika tih područja u gospodarskom i društvenom životu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime