22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Županjcima uručeno 10 priznanja za doprinos razvitku Grada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Županje, povodom dana Grada i blagdana Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, dodijeljeno je deset priznanja za doprinos razvitku grada – jedan zlatni grb, četiri srebrna te pet zahvalnica. Priznanja su dobitnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednica Gradskog vijeća Županja Nada Galović te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ovogodišnji dobitnik Zlatnog grba Grada Županje jest, prigodno, Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, koja obilježava 300 godina djelovanja. Katolička crkva zauzima posebno mjesto u očuvanju kršćanskog, kulturnog, hrvatskog nacionalnog identiteta, a tako i nagrađena župa ima posebno mjesto među Županjcima.

”Vjerujem doista da su ova priznanja koja smo primili znak prepoznavanja velikoga doprinosa, no ja bih rekao da su ona isto tako priznanja onima od kojih smo toliko primili i zahvaljujući onima, zbog kojih jesmo to što jesmo. Vjerujem i da su znak povjerenja, da ćemo ono što smo primili znati oplemeniti, još više usavršiti i prenijeti na druge, na dobro, na blagoslov ovoga grada, domovine i crkve”, zahvalio je u ime nagrađenih župnik Krunoslav Karas.


Među dobitnicima su još dvije ustanove – Sportsko ribolovno društvo Sava, koje je nagrađeno povodom 70 godina djelovanja te promocije grada Županje u Hrvatskoj i inozemstvu i Dobrovoljno vatrogasno društvo povodom 130 godina djelovanja Udruge.

Na isti način grad je zahvalio socijalnom radniku Vladimiru Zlatariću za dugogodišnji rad s braniteljskom i stradalničkom populacijom i ravnateljici Dječjeg vrtića Maslačak Tereziji Nemetz, za dugogodišnji humanitarni rad u Gradskom društvu Crvenog križa i Udruzi Golubovi te rad na razvoju društveno kulturnih aktivnosti.

”Posebno mi je drago što sam dobila ovu nagradu, jer je to priznanje ne samo mom dugogodišnjem radu, nego svima onima koji su sa mnom radili. Sam čovjek ne može ništa, a uz veliku potporu svih koji pomažu u tom radu, svakako da su onda rezultati dobri”, rekla je Terezija Nemetz, dobitnica Srebrnog grba.

Kako je i sam županjski gradonačelnik Davor Miličević rekao da je Županja nažalost sve manja, te da se Županjci uglavnom međusobno poznaju, mnogi su bez obzira na statističke podatke, sigurno čuli za nogometaša Darija Župarića, prvostupnicu sestrinstva i poduzetnicu Ljubicu Čolakovac, ravnateljicu Doma zdravlja Županja Lucu Lešić, doktora Ivana Tomislava Kosa i pjesnika Josipa Bačića Savskog.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime