8 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

Županjskim ulicama prodefiliralo 1500 sudionika pokladne povorke

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Oko 1500 sudionika prošlo je ulicama Županje u pokladnoj povorci koja je održana u okviru 51. Šokačkog sijela. Povorku su, tradicionalno, predvodili konjanici i konjske zaprege te županjska Gradska limena glazba, a u njihovom ritmu prodefilirale su 24 skupine koje su brojnim posjetiteljima dale razlog za osmijeh. Tradicionalno, članovi Kuburaške udruge Maruševec i Požeške građanske straže dali su znak za početak povorke, koju je predvodilo osmero konjanika, 16 zaprega i četiri fijakera. Čast da ponese zastavu Šokačkog sijela pripala je Županjcu Mateju Bobaliću. Pojedini sudionici privukli su posebnu pozornost gledatelja, a među njima su, svakako, bila i pokladna kola, kupljena sredstvima iz europskih fondova, gusarice iz Primoštena, gosti iz Poljske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Oko šest tisuća posjetitelja imalo je priliku vidjeti brojne slavonske običaje iz različitih područja života, a sve prilagođene veseloj pokladnoj prigodi.

Prema odluci prosudbene komisije, pobjednici povorke su članovi Kulturno – umjetničke udruge “Korijeni pustare” iz Antunovca, kojima je pripao i novčani iznos od 1500 kuna. Drugo mjesto i 1.000 kuna osvojila je Mobilna stanica za oporavljanje iz Šantave, a s 500 kuna nagrađena je i trećeplasirana Osnovna škola “Mate Lovraka” iz Županje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime