-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Burna rasprava oko vinkovačkih mjesnih odbora

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je danas održana redovna sjednica vinkovačkog gradskog vijeća. Od 13 točaka dnevnog reda, čak sat i pol raspravljalo se o prvoj točki, koja se odnosila na raspisivanje izbora za vijeća Mjesnih odbora, a potom se rasprava preselila i na, od strane SDP-a, dodanu treću točku pod nazivom izmjene i dopune Statuta Grada Vinkovaca, što se pak također odnosilo na mjesne odbore, konkretno za njihovo ukidanje. Naime, iz oporbe su bili složni da mjesni odbori u Vinkovcima ne obavljaju svoju funkciju te da ih treba ugasiti ili im, ako će već djelovati, treba dati OIB i veću financijsku samostalnost, kako je to predložio SDP- ov Damir Rimac. Vladajuća većina iznosila je stavove koji se mogu rezimirati kao: mjesni odbori itekako su potrebni i dobrpdošli građanima, ali bi datu odgovornost članovi vijeća mjesnih odbora svakako mogli puno bolje iskoristiti. Među brojnim kritikama na rad mjesnih odbora, od oporbe su se začule i pohvale na, prošle godine pokrenutu, inicijativu gradonačelnika Bosančića o obilasku mjesnih odbora. Na sjednici, koju je ovoga puta pratilo i dvoje vijećnika Živog zida, moglo se čuti štošta – od toga da mjesni odbori služe za uhljebljivanje žena vinkovačkih tajkuna, do raznih prozivki i kritika. Sjevnule su Rimčeve kritike i na dnevni red, jer uvršteni prijedlog SDP-a o izmjena i dopunama gradskog Statuta nije prvi na redu, a cijelo vrijeme, neki bi rekli tradicionalno, trajala je razmjena opaski s predsjednikom vijeća Mladenom Karlićem. Prijedlog odluke o raspisivanju izbora za Vijeća vinkovačkih mjesnih odbora na koncu je usvojen s 13 glasova za i šest protiv, dok vijećnica Ivana Popović nije željela glasati pa je njen glas ubrojan kao suzdržan. Prema usvojenoj odluci, izbori će se održati 28.travnja.

Među točkama dnevnog reda, našlo se i izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, koju je gradonačelnik Bosančić ocijenio plodonosnom.

“U ovom trenutku u provedbi imamo više od milijardu kuna vrijedne projekte na području Vinkovaca, od pruge Vinkovci-Vukovar i Aglomeracije do nadvožnjaka Borinci i Poduzetničkog inkubatora, i ostalih. Najintenzivnije se radilo na nadvožnjaku Borinci. Još je nekoliko dana do kraja samog natječaja, kad ćemo imati izvođača radova. Objekt Inkubatora je na sredini izgradnje, pri završetku je obilaznica.”

Naredni planovi – istim tijekom, uz dovlačenje još projekata u grad, kaže Bosančić kojeg smo pitali i smatra li da su građani zadovoljni njegovim radom. “Sve to skupa Vinkovčani dobro komentiraju, međutim, građani su uvijek oprezni i trebaju biti oprezni, trebaju i nas držati na oprezu i tražiti da sve više i više radimo”, rekao je Bosančić te na koncu pozvao građane da se i odazovu, ali i aktiviraju na predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime