9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Gradonačelnik Bosančić obišao radove na istočnoj vinkovačkoj zaobilaznici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pet mjeseci nakon početka radovi na Istočnoj vinkovačkoj zaobilaznici kod vinkovačke industrijske zone Jošine u punom su jeku. Kako ističu izvođači radova, napreduju zadanom dinamikom. Projekt podrazumijeva dvije faze, a omogućit će izgradnju dionice brze jednokolničke ceste u duljini od oko 7 kilometara.

– Drago mi je da već iz zraka možemo vidjeti cjelokupnu trasu, da se intenzivno radi i da radovi teku zadanom dinamikom – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je danas obišao lokacije gradnje.

Trasa je vrlo zahtjevna, što, između ostalog, podrazumijeva izmiještanje dalekovoda, nadvožnjake, nove prijelaze preko željezničke pruge. No, ovaj zahtjevni i vrijedni projekt, omogućit će i bolje prometno povezivanje cijele VSŽ te prometno rasterećenje vinkovačkog gradskog središta.

– Svaka investicija u gradu je dobrodošla, ali ono što je važnije, imat ćemo sigurniji promet u gradu, izmjestit će se prometovanje kamiona iz grada i to je najveća vrijednost ove zaobilaznice – napomenuo je Bosančić.

Podsjetimo, projekt je vrijedan 120 milijuna kuna, a financiraju ga Hrvatske ceste. Rok za izvođenje radova je dvije godine, tako da se realizacija, imajući u vidu početak radova u svibnju ove godine, očekuje za 19 mjeseci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime