28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Komletinčanima pitka voda za mjesec dana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nedopuštene količine mangana, željeza, a pogotovo arsena i to petnaest puta više od dozvoljene nalazi se u vodi u Komletincima čiji su mještani, njih 1.200, dobili upozorenje kako voda trenutno nije za piće. Tamošnja škola za 120 učenika osigurala je zdravsteno ispravnu vodu u bocama.

– U tijeku je izgradnja spojnog cjevovoda. Na moj prijedlog, spojit će se sustav Komletinaca na sustav Otoka, to je prvi korak. Drugi korak je izgradnja novog crpilišta u Otoku, jer bi nam se moglo dogoditi da tijekom ljeta da nemamo dovoljan kapacitet vode za Otok i za Komletince. A treći korak je konačno spajanje na regionalni vodoopskrbni sustav. Od Hrvatskih voda tražimo da se do kraja godine osigura još interventnih 13 milijuna kuna kako bi se mogao izgraditi spojni cjevovod i kako bi napokon građani Otoka i Komletinaca imali pitku vodu – rekao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

– Da su sredstva osigurana mi bismo to bez ikakvog problema napravili, no sredstva nisu bila dobivena iz Hrvatskih voda za nastavak Regionalnog vodovoda Istočne Slavonije – istaknuo je Dražen Milinković predsjednik Uprave VVK, uz dodatak: – Ukoliko postoji ikakva mogućnost mi ćemo ljudima umanjiti račune dok ne dobiju pitku vodu iz Otoka. Napominjem, za to nam treba dopuštenje Vijeća za vodne usluge.

Na zdravstveno ispravnu vodu mještani Komletinaca moraju čekati 30-ak dana, poručuju iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, ali i iz Grada Otoka koji će financijski potpomoći rješavanje ovog javnozdravstvenog problema, sufinanciranjem izgradnje novog crpilišta u Otoku, kao i nastavak gradnje spojnog cjevovoda na Regionalni vodoopskrbni sustav od Slakovaca do Otoka, odnosno Komletinaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime