10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Na Međunarodni dan sreće počelo proljeće

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Iako smo u školi učili da proljeće počinje 21. ožujka, s obzirom na Zemljinu vrtnju oko Sunca i računanje vremena, datum prvog dana proljeća ili ekvinocija pomičan je i to čak može “šetati” za cijeli jedan dan. Tako je proljetni ekvinocij ove godine nastupio dan ranije, pa nam je u 17 sati i 15 minuta počelo proljeće.

Kalendarski je počelo proljeće, prave zimske uvjete imat ćemo barem do petka. No utješno je da u noći na nedjelju počinje ljetno računanje vremena, pa će s pomicanjem kazaljki na satu dani biti duži, a za nadati je se, uskoro i topliji.

Današnji dan osim što je prvi dan proljeća ujedno je i Međunarodni dan sreće. Ujedinjeni narodi proglasili su ga 2012. godine. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana sreće povećati je svijest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti svjetskog stanovništva, s obzirom na to da je potraga za srećom temeljni ljudski cilj. Kada je proglašen Međunarodni dan sreće 193 zemlje su glasale za i donijele rezoluciju koja preporučuje pravilan i uravnotežen gospodarski rast koji se temelji na održivom razvoju, iskorjenjivanju siromaštva i poticanju sreće i blagostanja svih naroda.

Prema UN-ovom godišnjem istraživanju Hrvati i nisu baš sretni. Među 156 zemalja nalazimo se na 82. mjestu. A prije nas su gotovo sve susjedne zemlje, iza je jedino BiH.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime