20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Održan Županijski odbor Hrvatske stranke umirovljenika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održan Županijski odbor Hrvatske stranke umirovljenika. Osim o aktualnoj političkoj situaciji, govora je bilo i o novoj mirovinskoj reformi u kojoj je sudjelovao i Savjet Hrvatske stranke umirovljenika.

Hrvatska stranka umirovljenika uspjela je izboriti, po prvi puta u Hrvatskoj, i pravo na obiteljsku mirovinu. Izmjenom zakona omogućit će se korištenje dijela obiteljske mirovine uz zadržavanje obiteljske mirovine u slučaju smrti supružnika. Ovom izmjenom, više od 155.000 korisnika obiteljskih mirovina dobit će početkom iduće godine prosječno 500 kuna veću mirovinu.

„Iako smo svjesni da je ovo samo kap u moru problema umirovljenika, smatramo da će povećanje mirovina za koje smo se izborili itekako utjecati na povećanje kvalitete njihova života. Nadamo se da će umirovljenici na sljedećim parlamentarnim izborima prepoznati koliko je važno da Hrvatska stranka umirovljenika ima što više zastupnika u saboru, kako bi još više utjecali na povećanje kvalitete života osoba treće životne dobi“, poručio je predsjednik Županijskog odbora HSU VSŽ Marinko Lukenda.

Bilo je riječi i o izvještajnoj unutarstranačkoj izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika, kao i o osnivanju novih podružnica na području Vukovarsko – srijemske županije.

„Interes za Hrvatsku stranku umirovljenika svakodnevno raste jer smo u našoj županiji prepoznati kao nositelji projekata za umirovljeničku populaciju, te ćemo uskoro krenuti u realizaciju osnivanja podružnica kako bismo imali predstavnike u svakoj općini i gradu u Vukovarsko – srijemskoj županiji“, najavio je Lukenda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime