21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Penava na prosvjedu u Vukovaru: “Kao država smo jako zakazali kroz zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na incijativu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, danas je u Vukovaru s početkom u 14 sati započeo miran i apolitični prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

U svome obraćanju gradonačelnik Ivan Penava izjavio je da je na djelu ‘sramotna šutnja službene Hrvatske, njezinih dužnosnika i institucija, okrutnost, bezosjećajnost i licemjerje’. Dotaknuo se i promjene Zakona koji se tiču procesuiranja ratnih zločina, mogućnosti osnivanja specijaliziranog suda, odvjetništva i tima za istraživanje ratnih zločina.

Okupljenim prosvjednicima, njih nekoliko tisuća iz cijele Hrvatske obratio se i Predsjednik Hrvatskog društva srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak koji se obrušio na rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a Tomislav Josić pak, pohvalio je inicijativu vukovarskog gradonačelnika koji je dignuo glas protiv šutnje.

Na prosvjedu su iznesene i potresne ispovijesti sudionika Domovinskoga rata.

Prosvjed u Vukovaru započeo je intoniranjem himne i minutom šutnje za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile. Iako tek održan, u Vukovaru je najavljen novi prosvjed za 12. listopada 2019. godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime