20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

U Županji održan 15. Glazbeni festival Šokačke pisme

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na pozornici kino dvorane Mladost u Županji izvedene su čak 22 tamburaške skladbe, odnosno pet više u odnosu na prošlogodišnje izdanje tradicionalnog festivala Šokačke pisme koji je ove godine doživio svoje 15. izdanje.

Već po tradiciji, na samom otvorenju je uslijedilo proglašenjem najslušanijih festivalskih pjesama u proteklih godinu dana, o čemu su odlučivali radio urednici i slušatelji niza radijskih postaja. Treće mjesto zauzele su Berde i njihova pjesma Kuća. Druga najslušanija skladba bila Ti si ta u izvedbi Stjepana Jeržeka Štefa, dok je nagradu za najslušaniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala Šokačke pisme Županja ponio tamburaški sastav Salaš s pjesmom Dva prozora.

Festival Šokačke pisme nastao je entuzijazmom nekolicine zaljubljenika u šokačku pjesmu i tamburu, prerastao je lokalne okvire u kojima je zamišljen i postao nadaleko prepoznat i priznat. To je, vrijedno je spomena, i jedan od rijetkih festivala koji daje priliku mladim i neafirmiranim autorima, sastavima i izvođačima da u Slavoniji čuvaju, njeguju i promiču baštinu, tradiciju i običaje generacijama koje dolaze.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime