29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Učitelji i nastavnici i bez djece – radno!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U OŠ I. Mažuranića Vinkovci, Vinkovčanim poznatijoj kao šesta škola, prvi dan bez učenika za nastavno osoblje protekao je radno i bez nekih većih stresova. Svi nastavnici njih 37, na svojim radnim mjestima bili su od osam sati ujutro. Neki su se uspjeli priključiti na internet i virtualno komunicirati sa svojim učenicima, onima koji su bili u to vrijeme budni. Virtualna komunikacija pošla je za rukom profesorici hrvatskog jezika Mireli Klarić, koja se i sama kasnije uvjerila u teškoće koje su proizlazile iz takve komunikacije. Profesorica Klarić je uvjerena da će iskustvo stečeno na ovakav način biti implementirano u sustav kada se svi vrate redovnoj nastavi. Naglasila je da je u svemu ovome najvažnije znanje. Učenike je pozvala na strpljenje, da budu vrijedni i da stečeno znanje u školi ponove sami, a i da novo usvoje.

Učiteljice razredne nastave ove škole koje drže nastavu u prvim razredima, nastavu su pratile putem pametnih ploča. “Dok pratim nastavu, odmah uspoređujem što smo mi prošli i ono što nam slijedi” – istaknula je učiteljica Slađana Raguž, napomenuvši kako je za sve potrebno vrijeme te da će sve na kraju biti posloženo na najbolji način. Istog razmišljanja bila je i njezina kolegica, također učiteljica prvog razreda Željka Cajner: “Iznimno sam zadovoljna. Poslije odgledane nastave, u grupu koju smo oformili na društvenoj mreži, roditeljima ćemo poslati zadatke za dijecu. Vidjet ćemo još kako će se sve odvijati”.

Ravnateljica osnovne škole Ivana Mažuranića, Marina Markić, uvjerena je da će u srijedu kako je i najavljeno krenuti nastava na daljinu putem virtualnih učionica te da je potrebno strpljenje kako bi se sve stavilo u funkciju kako je i najavljeno.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime