21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

U Vukovaru predstavljena knjiga “Nestali u Domovinskome ratu”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarskoj javnosti predstavljena je knjiga “Nestali u Domovinskome ratu” dviju autorica Romane Bilešić i Danijele Mikole. Knjiga tematizira tragične ispovijesti 46 obitelji čiji su članovi nestali u Domovinskome ratu, a čija je sudbina nepoznata i 27 godina poslije.

U knjizi “Nestali u Domovinskome ratu je objavljeno 46 priča, s time da su dvije žene našle svoje nestale nakon gostovanja u našem serijalu. Jedna supruga nakon 26 godina, a druga sina – istaknula je koautorica knjige Romana Bilešić.

Bilo je vrlo teško raditi. Prvenstveno zato što su to ljudi, roditelji, braće, sestre, koji su već stariji ljudi. Nažalost, neki su i umrli, pa nestale više nema tko tražiti. Ovi koji su još živi nerado se sjećaju tih tragedija, to je njima vrlo teško za prisjetiti se – rekla je Danijela Mikola koautorica knjige “Nestali u Domovinskome ratu”.

Republika Hrvatska putem ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1.509 nestalih te 414 smrtno stradalih osoba za koje je nepoznato mjesto ukopa, što ukupno čini 1923 neriješene sudbine iz Domovinskoga rata – podatak je to iz srpnja ove godine.

Rad na knjizi o nestalima podržao je Savez Udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i resorno ministarstvo. Realizacija ovoga projekta započela je prije dvije godine. Za nekoliko dana je 27. obljetnica sloma obrane grad Vukovara, a mnoge obitelji na istinu još uvijek čekaju!

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime